VEELGESTELDE VRAGEN

Een vraag? Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen over onze Tiny Houses

Per thema
Veelgestelde vragen op Tiny House


Tiny House

Wat is een Tiny House?

Het concept van de minihuisjes, ook wel Tiny Houses genoemd, is zo’n 20 jaar geleden ontstaan in Amerika. Dit ten gevolge van enerzijds milieuvriendelijke aspecten en anderzijds omwille van de economische crisis.

De houten huisjes hebben een beperkte woonoppervlakte (<20m2) en zijn vaak gebouwd op een trailer om verplaatsing mogelijk te maken.

Kan ik mijn Tiny House zelf bouwen?

Wilt u uw Tiny House zelf bouwen? Dankzij onze ervaring en het vakmanschap van onze medewerkers kan iedereen die zelf een Tiny House wil bouwen, ongeacht de kennis en ervaringsniveau, aan de slag.

Daarnaast bieden we hoogwaardig materiaal om uw huisje tot een perfect einde brengen. Gedurende de looptijd van het bouwproject, bieden wij u de mogelijkheid om in één van onze Tiny Houses te verblijven.Legal

Welk rijbewijs heb ik nodig om mijn Tiny House te verplaatsen?

Om uw Tiny House te verplaatsen dient u een wagen te hebben die 3,5 ton kan trekken. Hiertoe heeft u een BE rijbewijs nodig.

Meer info: www.belgium.be/

Heb ik een stedelijke bouwvergunning nodig?

De Tiny Houses gebouwd op een trailer worden beschouwd als mobiele woningen waarvoor geen stedelijke bouwvergunning nodig is. Het is echter aanbevolen om de basisnormen te respecteren.

Mag ik permanent wonen in een Tiny House?

Het is in België toegestaan ​op voorwaarde dat u toestemming krijgt van de buren en de gemeente.

Het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Patrimonium (CWATUP) beschouwt dit type mobiele woning niet als een volwaardige woning. Daarnaast hangt de regelgeving af van gemeente tot gemeente.

Informeer vooraf over de entiteit bij de gemeentelijke dienst Stedenbouw van de gemeente waar u het huisje wenst te plaatsen.

Bron: www.rtbf.beAndere vragen? Meer uitleg nodig?
Contacteer ons gerust!